Feestavond 04-02-17 - Faith in Faya

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

Feestavond 04-02-17

Feestavond
Zaterdagavond 4 februari 2017 bij Feesterij De Driezeeg


Verslag van deze geweldige avond:

Op 13 juli 2016 waren we op verjaardag bij ons kleine neefje. Ik stond aan tafel bij de meiden van de vriendengroep van onze (schoon)broer en schoonzus.
Er werd mij gevraagd wanneer we weer een benefietavond gingen organiseren. De vorige keer waren zij er ook bij geweest en dat was zo gezellig geweest dat ze dat nog wel eens mee wilden maken.
Ik gaf aan dat het er voorlopig niet in zat. De organisatie is veel werk en kost veel tijd en energie. Iets waaraan het me op dat moment helaas ontbrak. Zij kwamen met het spontane idee om een avond voor ons te gaan organiseren. Ik dacht dat het er niet van zou gaan komen, het is makkelijker gezegd dan gedaan. Maar ze hebben het gewoon wel gedaan! En goed ook!

De eerste vergadering werd gepland. Met een hapje en een drankje erbij kwamen de grootste ideeen boven! Er werd een schema gemaakt wie wie zou benaderen en een datum gepland voor het volgende overleg. Het liefst hadden ze ook nog een zanger of band geregeld voor een gastoptreden en ik weet dat ze daar ook echt enorm veel moeite voor hebben gedaan, maar dat lukte niet.
Wel hebben ze enorm veel spullen ingezameld voor de veiling en de loterij en mensen enthousiast gemaakt om zich voor een dag arbeid beschikbaar te stellen.
Zoveel sponsoren hebben deze avond mede mogelijk gemaakt.

4 februari was het zover. De laatste week vooraf was te merken dat de spanning een beetje op ging lopen (ook al wilden ze dat mij niet laten merken ;))
Want alles was voor elkaar en leek goed geregeld. Maar zouden er wel genoeg mensen komen. Dat was het enige dat niemand in de hand had.. Veel mensen hadden toegezegd dat ze zouden komen, maar er werden nauwelijks kaartjes verkocht. En dan heerste er ook nog eens een griepepidemie..

Om 17.00 verzamelde de gehele organisatie zich bij de Driezeeg. We zetten klaar wat nog niet klaar stond en nummerden alle items.
Op de tafels zetten we de speciaal voor deze avond gemaakte bloemetjes van estherboemstyling.nl.
En DJ Robin van Roij zette alles klaar.
Na nog even snel wat eten, druppelden om 19.30 de eerste mensen binnen. Het druppelen werd stromen en ja hoor, de zaal stond vol!
Direct werd al de mogelijkheid geboden om lootjes te kopen. En de tafel van Lieke, Janne en Nikki lag vol met armbandjes. Armbandjes met "faith in faya", met "BFF", maar ook naar wens gemaakt met naam of tekst. Er was meteen een gezellige sfeer.

Onze favoriete veilingmeester Diederik opende rond 20.30 de avond met een warm welkom aan alle aanwezigen. En vervolgens werd de eerste veilingronde ingezet.
Na deze ronde volgde een korte pauze (met de mogelijkheid tot het kopen van lootjes en armbandjes) en ronde 2 van de veiling werd ingezet. Er werd flink geboden, geweldig om te zien!
Na deze ronde weer even pauze en we besloten het eerste deel van de loterij te doen. Hierna weer even pauze en het laatste deel van de veiling. De bedragen vlogen omhoog..
Na deze veilingronde zette we het laatste deel van de loterij in en werd ook de hoofdprijs getrokken.

In de tussentijd had ik de laatste berekening gedaan van de opbrengst van deze avond. Niemand wist iets van dit enorm hoge bedrag dat op mijn papiertje stond..
Chris en ik kwamen het podium op en ik kreeg de microfoon overhandigd van Diederik voor het dankwoord.
Natuurlijk ging en gaat onze grote dank uit naar de organisatie: Marjolijn, Ilse, Marlies, Marieke en Renee.
Maar ook naar alle sponsoren, Diederik, de DJ, Lieke, Janne en Nikki, de Driezeeg en alle aanwezigen!
Het was een enorm gezellige avond. De meeste veilingitems zijn er voor een erg mooie prijs uit gegaan. Het leuke is dan dat diegenen die de items gekocht hebben, het voor een leuke prijs hebben, over het algemeen goedkoper dan wat ze in de winkel zouden betalen. En voor ons leverde het natuurlijk mooie bedragen op.
Het eindbedrag wat ik die avond kon noemen was 9127,75 euro!
Een enorm bedrag wat het voor ons mogelijk maakt om volgend jaar weer met Faya naar Curacao te gaan voor de dolfijntherapie!
Na het dankwoord werd er nog gezellig wat gedronken op deze leuke avond!

Nu, een paar weken later kunnen we zeggen dat het bedrag nog wat hoger is geworden.
Er zijn nog wat mensen die geld hebben overgemaakt omdat ze die avond niet konden komen.
En De Driezeeg heeft nog wat van de rekening afgehaald.
Zo is het definitieve eindbedrag nu:       
9442,75 euro!!!

Nog wat cijfertjes:
Er zijn ongeveer 100 mensen geweest
We hebben 1159 lootjes verkocht
Er is voor 200 euro (door de Panhoeve naar boven afgerond) armbandjes verkocht
De veilingitems hebben bij elkaar 6680 euro opgeleverd

Wij danken onderstaande bedrijven en personen voor hun sponsoring:


Willy Wijnen


Buurtvereniging De Pelikaan


Antonet Alders


Mike van der Heijden


Chris Schellekens

Jeroen van den Boom

Ria Eijmberts


Mayke Lunenburg

Nagelstudio Nailzzz

Hilde Geerts

Patrick van der Aa

Boy Vorstenbosch (Joopie)

Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu